20/12/12

Lunker City... Soft killers!!!


Πόσες φορές έχω φτάσει σε αδιέξοδο...  Πόσες φορές άνοιξα την κασετίνα και κοίταζα σα χαμένος τα δολώματα που μου κόστιζαν ένα σκασμό λεφτά, αλλά το άτιμο το ψάρι που κυνηγάει μπροστά μου, αδιαφορεί πλήρως...

Πέρασαν χρόνια από την ημέρα που είδα πρώτη φορά το Slug Go. Να πω οτι ενθουσιάστηκα αμέσως... θα πω ψέμματα.
Εκείνη την περίοδο για μένα Spinning σήμαινε σχεδόν αποκλειστικά Popper και WTD. 
Τι να μου πει μια σιλικόνη, που μάλιστα δεν είχε και ουρίτσα...
Το δόλωμα πάντως μου έμεινε στο μυαλό και σύντομα το παρήγγειλα από το εξωτερικό. 

Τα δολώματα που παρήγγειλα ήταν το Fin-S-Fish 4΄΄ και 7΄΄  και το Slug Go 4.5΄΄  . Το πρώτο (7΄΄) το δόλωσα σε μια απλή και "αδιάφορη" μολυβοκεφαλή της Delalande και το δεύτερο στη μολυβοκεφαλή του Civelix.

Λίγες μέρες μετά, το ψάρεμα ήταν περίπου όπως περιγράφω στην πρώτη παράγραφο μέχρι που έβαλα "αυτά τα σιλικόνια" και συγκεκριμένα το Fin-S-Fish 7΄΄ .  
Τα νερά ήταν αρκετά βαθιά και κοφτά, αλλά ήξερα οτι στην κορυφή της αποχής κυκλοφορούν Λαβράκια, ενώ στο ανέβασμα είχα δει τα μικρόψαρα να "ανοίγουν" όπως όταν κάτι τα κυνηγάει. Όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες με minnow και deep divers και σκέφτηκα να ρίξω και το Fin-S-Fish.  
Μόλις στο δεύτερο μικρό τίναγμα, κάτι τράνταξε το καλάμι μου και με έκανε να σαστίσω. Δεν περίμενα τόσο γρήγορη επιτυχία... 
Μια συναγρίδα κοντά στα 3/4 του κιλού ήρθε στην επιφάνεια.




Συνταρακτική επιτυχία δεν ήταν, αλλά εκείνη η Συναγρίδα με έκανε να τα δω με άλλο μάτι αυτά τα δολώματα.
Από τότε πέρασε καιρός και τα Lunker City ευθύνονται για αρκετά € που έφυγαν από το λογαριασμό μου. Αλλά επίσης ευθύνονται και για αρκετά ψάρια που έφυγαν "εις τόπο χλοερό" μη μπορώντας να αντισταθούν στην απίστευτη κίνηση του fin-s-fish και του Slug .




Η θέση των Lunker City πλέον είναι μόνιμη στην κασετίνα με τις σιλικόνες και πρέπει να πω οτι είναι και η πλειοψηφία των δολωμάτων εκεί μέσα.  
Είτε για Λαβράκια είτε για Λούτσους, το απίστευτο Slug Go θα κάνει τη δουλειά του.
Όταν το ψάρι πονηρεμένο αποφεύγει κάθε είδους δόλωμα, τις περισσότερες φορές θα υποκύψει στη γοητεία του Slug. 
Είναι το τέλειο δόλωμα? Όχι βέβαια...   
Δεν νομίζω να έχει δημιουργηθεί ακόμα αυτό και δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί ποτέ.
Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι πως αυτά τα δολώματα μου δίνουν τη δυνατότητα να τα παρουσιάσω με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και να πολλαπλασιάσω τις πιθανότητες επιτυχίας μου.



Εύκολα όσα έγραψα μέχρι εδώ θεωρούνται "διαφήμιση" . Δε διαφωνώ καθόλου. 
Αλλά πρέπει να σταματήσουμε να τρελαινόμαστε νομίζω. Πρόσφατα άκουσα την άποψη οτι "τα ψάρια τα έμαθαν" ή ότι "είναι υπερεκτιμημένα" ...
Με ποια μορφή τα έμαθαν? 
Αρματωμένα ως Weightless, με Jighead, ψαρεμένα με Jerking, Twiching, Jerk-and-fall, με το δόλωμα να σέρνεται στην άμμο, να χοροπηδάει στο βυθό, με τι ακριβώς από όσα βάζει η φαντασία???
Τελικά αν ένα ψάρι τα έμαθε όλα αυτά.... Ε άστο να ζήσει! 
Δεν μπορώ βέβαια να αμφισβητήσω οτι υπάρχουν περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, που τα δολώματα αυτά ψαρεύονται εντατικά πάρα πολύ καιρό, πράγμα που έχει αρνητικές συνέπειες στην απόδοση του δολώματος. Αλλά και πάλι ακόμα βλέπω να αναρτούνται φωτογραφίες με Λαβράκια τέρατα από εκείνα τα μέρη...

Όσο για το "υπερεκτιμημένα" θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου. Είναι ίσως φανερό από όσα έγραψα μέχρι τώρα, αλλά θεωρώ οτι για μια δεκάδα από αυτά τα δολώματα,  είναι πολύ καλά τα περίπου 6€ που κοστίζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Ένα δόλωμα σαν το Fin-S-Fish ή το Slug-go που είναι παγκοσμίως γνωστό για τις "κηδείες" που κάνει, νομίζω οτι θα μπορούσε να πουλιέται παραπάνω και πάλι καλά να είναι...













1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά απο τις καλύτερες σιλικόνες που υπάρχουν στο εμπόριο και χαίρομαι που ήρθαν και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή