30/8/11

Power Jig ! Υψηλές προσδοκίες με χαμηλό κόστος !!!



Τελικά όταν μια εταιρία θέλει, μπορεί να βγάλει στην αγορά δολώματα που θα ικανοποιήσουν ακόμα και απαιτητικούς ψαράδες, κρατώντας το κόστος χαμηλά.

H πρώτη εμφάνιση της Power Jig στην Ελλάδα ήταν με το Broken Arrow για το Vertical Jigging  και το Little Jack για το Light Jigging ή το Shore Jigging. Ειδικά το τελευταίο ήταν από την πρώτη στιγμή στις πρώτες θέσεις των "value for money" δολωμάτων καθώς με λιγότερα από 10€ κάποιος αγόραζε ένα εξαιρετικό jig οπλισμένο με έτοιμο assist hook και έτοιμη συνδεσμολογία. Ένα δόλωμα έτοιμο για ψάρεμα χωρίς καμία απολύτως προσθήκη!!!



To Broken Arrow από την άλλη ήταν ένα "Long Jig" που μπορούσε κανείς να το δολώσει από κεφάλι ή ουρά (με συνιστώμενο το κεφάλι) και έτσι να έχει δύο διαφορετικά δολώματα σε ένα.

Στις αρχές Αυγούστου ήρθε το Broken Arrow σε 60γρ, δίνοντας μου "ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα" του Shore Jigging. Ένα δόλωμα που και πάλι μου δίνει τις ίδιες δυνατότητες με το μεγάλο μέγεθος (και πάλι προτιμώ δόλωση από κεφάλι).



H ευχάριστη έκπληξη όμως (για μένα τουλάχιστον), έγινε όταν τα παιδιά από το   Fishing Mania και το  Big Game   μου είπαν πως ήρθαν και τα Rock-G σε μεγέθη 70 και 15γρ.


Rock-G 70gr (πορτοκαλί) και 15γρ (τα υπόλοιπα)

Προσωπικά λόγω της αδυναμίας που έχω σε "περίεργα" δολώματα και στην εφαρμογή τους στο Spinning, χάρηκα πάρα πολύ με τα νέα δολωματάκια.
Τα θεωρώ ως μια απο τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς στον τομέα "δολώματα". Μέχρι τώρα το μόνο αντίστοιχο δόλωμα που μπορούσα να χρησιμοποιήσω ήταν το Salty Bait της Duel, αλλά τώρα υπάρχει και μια εναλλακτική λύση, το Rock-G που είναι ελαφρά διαφορετικό στη συμπεριφορά του από το Salty Bait.

Ενώ το Salty Bait λειτουργεί ως ένα Jointed δόλωμα με καλύτερη απόδοση σε Straight Retrieve και Swim-and-fall , το Rock-G μου έδωσε την εντύπωση από το πρώτο ψάρεμα οτι με αυτό θα μπορώ να κάνω και τον "χορό του In-chiku" .

Προσοχή, δεν ισχυρίζομαι οτι το ένα δόλωμα είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά σίγουρα, το Rock-G έλειπε από την κασετίνα μου... 


Σύντομα θα υπάρξει και πιο αναλυτική παρουσίαση του Rock-G αλλά θα πρέπει να γράψει αρκετά ψαρέματα πρώτα, έτσι δεν είναι?

Για την ώρα περιορίζομαι να πω οτι η Power Jig στο πνεύμα της οικονομικής κρίσης, έριξε στην αγορά δολώματα με καινοτομία και υψηλές προσδοκίες από τον ψαρά που τα αγοράζει, αλλά με χαμηλό κόστος.
Κανένα από τα δολώματα που αναφέρθηκαν εδώ δεν ξεπερνάει τα 10€ .

Καλό deal μου φαίνεται....


Άσχετα με την τιμή όμως, δεν είναι φανταστικό δολωματάκι?











5 σχόλια:

  1. Buena alternativa para tiempo de crisis, muy buena pinta tienen los señuelos y muy bien de precio. Preferentemente me gusto los little jack si se preparan como aquí en Galicia le hacemos a los chivos, puede que entre bien las lubinas.


    Un saludo Dim,Siozos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi Miguel, I personally preferred the Little Jack too but when I saw the Rock-G I got really excited.

    The translator failed but I think you mean the goat hair that you attach at the rear of the jig.

    I have never tried it but I sure will with the first sea swell.

    Un saludo y Buena Pesca !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Otra muy buena opcion,y buen precio,que mas queremos,bien esplicado compañero.Un Abrazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Indeed Juanrra. But I must say I only use them under specific circumstances.

    Jigs are not my first choice but they are always a good alternative so I have some with me - just in case...

    Thanks for commenting...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα ανεβασε και αλλα πλανακια φιλε δημητρη πανω να εχουμε να δουμε υληκο σου :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή