18/9/11

Συναγρίδα (Dentex ) με Shore Jigging (No 2)



Η Συναγρίδα αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχω πιάσει με το Shore Jigging. Με τη βοήθεια του ευρυγώνιου φακού της Kodak Playsport (ας είναι καλά το e-bay),  έγινε μια πολύ καλή λήψη όπου φαίνεται η απόσταση που έπεσε το Jig.



Το ψάρεμα έγινε ξημερώματα και η επίμαχη βολή ήταν μόλις η τρίτη.

Λόγω πολύ κακής γωνίας της κάμερας (να απολυθεί ο σκηνοθέτης) δεν φαίνεται καλά η μάχη με το ψάρι που - παρά τα φαινόμενα- ήταν μια αρκετά δυνατή μάχη με μια Συναγρίδα που το πολέμησε μέχρι τέλους.

Επίσης ήμουν και πολύ τυχερός μιας και αποβραδύς είχε σχηματιστεί μια ελαφριά συννεφιά που με προστάτεψε αρκετά μέχρι να τα μαζέψω και να φύγω από εκείνο το μέρος που παραλίγο να με φάνε οι σφήκες...

Δυστυχώς στο βράχο αυτό είχαν ψαρέψει την προηγούμενη κάποιοι ασυνείδητοι που γέμισαν σκουπίδια τον τόπο, πέταξαν τα υπολείμματα από τα ψαροδόλια τους πάνω στα βράχια και γενικώς άφησαν πίσω τους ένα μπάχαλο...
Μα καλά είναι δυνατόν να παρατάνε τα ψαροδόλια πάνω στις πέτρες ξέροντας οτι και την επόμενη μέρα ή κάποια άλλη έστω, θα ξαναπάνε εκεί για ψάρεμα?

Τέλος πάντων στο θέμα μας...

Το ψάρι είναι πολύ δυνατό αλλά δυστυχώς η κακή γωνία της κάμερας δεν επιτρέπει να φανεί όλο το λύγισμα του καλαμιού κατά τη μάχη με τα εξαιρετικά έντονα και απότομα κεφάλια...

Ελπίζω παρ΄ όλα αυτά να το ευχαριστηθείτε...

Εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω.








Από το νούμερο που έδειξε η ζυγαριά, αφαιρέστε το βάρος του πλάνου (100γρ) και της δαγκάνας (280 γρ). 


Βάρος ψαριού = 4,800 κιλά.







7 σχόλια:

  1. Buenísima ese pargo de gran porte, que parece que te ha echo sudar un poco. Ofrecen mucha batalla, posiblemente habrá incluso que hacer mucho uso del freno del carrete, pero al final lograste subirlo, mi enhorabuena. Buen video amigo.

    Un saludo Dim Siozos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gracias Miguel. La verdad es que los peces luchado lo suficiente, pero el ángulo de la cámara es tal que no parece que doblar la vara.

    Por otro lado 100MH Zenaq mythos es mucho más que el poder de Dentex

    Un saludo y buena pesca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Menudo ejemplar de pargo,bien trabajado hasta los ultimos metros,enhorabuena,merecida esa sonrisa cuando lo tenias enganchado y lo pesabas.Un Abrazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. good job. great faight. congratulations

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Amigo ... eres un artista de la pesca del shore-jigging .... excelentes capturas y excelente técnica de pesca ... mi más sincera enhorabuena.
    Saludos, Juan Poper

    ΑπάντησηΔιαγραφή