7/4/12

New Seaspin lures... Released!!!





Tα δολώματα που απεικονίζονται τα ξέρετε και οι περισσότεροι τα έχετε ήδη δοκιμάσει. Αρκετοί είχατε και πάρα πολλές επιτυχίες με κάποιο Mommoti ή με Coixedda ή Mini ketch...  Για την ιστορία αναφέρω πως τα "Greek Statistics" του SeaSpinning δείχνουν οτι η ανάρτηση "Seaspin lures. Δε χρειάζεται να είναι Ιαπωνικό για να είναι καλό..."   βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις δέκα δημοφιλέστερες. 

Αφού λοιπόν είναι τόσο δημοφιλή αυτά τα δολώματα, σίγουρα θα χαρείτε με τα νέα...

**********
Η σειρά δολωμάτων της Seaspin εμπλουτίστηκε με νέα μοντέλα Pro-Q και Coixedda. Να τα δούμε λοιπόν με τη σειρά ξεκινώντας από το αγαπημένο μου Coixedda .


Coixedda 130

Δε θα μπω σε λεπτομερή περιγραφή, μόνο θα αναφέρω κάποια βασικά στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερο το νέο Coixedda 130.  Mε μήκος 13cm, βάρος 26gr και εξαιρετική αεροδυναμική, το Coixedda 130 εγγυάται πολύ μακρινές ρίψεις. Το δοκίμασα και το υποστηρίζω.


Coixedda 90 και 130

Πλέει από 10cm κάτω από την επιφάνεια μέχρι και 40cm βάθος, ανάλογα πάντα και με τη γωνία  και την ταχύτητα ανάκτησης. Η πλεύση του είναι πολύ ανοιχτή και αποδίδεται με αργή μέχρι μεσαίας ταχύτητας ανάκτηση. Όταν το δοκίμαζα μου ήρθε η "έμπνευση" και άλλαξα τα αγκίστρια που φέρει με τις σαλαγγιές από ένα Pro-Q 120 και...  Άλλο δόλωμα!
Ξαφνικά είχα ένα δόλωμα με όλες τις χάρες του γνωστού Coixedda 90, αλλά που κράταγε μια πιο στενή πλεύση ακόμα και με μέγιστη ταχύτητα (To test έγινε με το Caldia 3000)

Πάντως να σημειώσω ότι αυτή η πολύ ανοιχτή πλεύση με αργή μέχρι μεσαία ταχύτητα, είναι το ζητούμενο στο Coixedda 130... Για τους "γρήγορους", τη λύση σας την είπα.  Προσωπικά έχω ένα με αγκίστρι και ένα με σαλαγγιές. Το ποιο θα αποδώσει μένει να το δούμε...

 

Tα νέα Pro-Q

Από τη στιγμή που είδα τις πρώτες φωτογραφίες του Pro-Q 90 ανυπομονούσα να το δω και "live" .
Έτσι λοιπόν χάρηκα ιδιαίτερα όταν άνοιξα το πακέτο του Courier και μέσα είχε... αυτό :

PRO-Q 90

Το πρώτο συμπέρασμα: Μεγαλύτερο βάρος από οποιοδήποτε άλλο WTD δόλωμα έχω στα 9cm. Και οι βολές "που βγάζει" είναι εξαιρετικές. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για μένα όμως (και φαντάζομαι για τους περισσότερους) είναι ότι αποδίδει την κλασσική WTD πλεύση πάρα πολύ εύκολα.
Εξαιρετικό για "sliding" με έντονους πίδακες νερού να προκαλούνται από το βαθούλωμα της μύτης.

Κυκλοφόρησε επίσης και σε 145mm με μεγαλύτερο βάρος και δύο θηριώδεις σαλαγγιές. Προφανές για μένα ότι στοχεύει σε Γοφάρια, Λίτσες, Κυνηγούς και Τονάκια...

PRO-Q 145


Αυτά ήταν λοιπόν... Εντυπωσιακά έτσι δεν είναι?  Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα...



Σχετικές Αναρτήσεις :  

Seaspin lures... Δεν χρειάζεται να είναι Ιαπωνικό για να είναι καλό.... 

Seaspin Lures... Reloaded!!!

 




6 σχόλια:

  1. El Coixedda 130 promete mucho para escenarios de poca agua, canales o cuando las algas comiencen asomar a menos de 30 centímetros del agua y se logran buenos lances.

    Bonitas fotos AMIGO.

    Un saludo Dim Siozos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Usted le consiguió Miguel adecuado. Ése es de hecho porqué amo este señuelo.
      Gracias ;-)

      Un saludo y Buena Pesca

      Διαγραφή
  2. Não sendo o spinning o meu forte, onde ando em fase de aprendizagem, essas amostras tem bom aspecto pelo menos à 1ª vista, agora só os peixes e o tempo o vão comprovar.
    Abraços

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. De hecho Pedro, solamente el tiempo dirá. Pero para decirlo todo, el Coixedda 90 ha probado it' tiempos del derretimiento de s y otra vez.

      Un Saludo y Buena Pesca! ;-)

      Διαγραφή