24/5/12

Saltex lures.



Τα Ιαπωνικά αυτά δολώματα τα παρέλαβα αρκετό καιρό πριν, αλλά δε θα μπορούσα να τα προβάλω πριν τα δοκιμάσω σε αρκετά ψαρέματα... Άλλωστε όλα είχαν κάτι ξεχωριστό που δεν είχα ξαναδεί...
Τα δοκίμασα λοιπόν και παραθέτω τα όποια συμπεράσματα έχω.



Big Mama!!!  Όσοι έχουν δει την ταινία Big Mama θα θυμούνται σαν κεντρικό χαρακτήρα τη χοντρή κυρία.. Κάπως έτσι είναι και αυτό το δόλωμα. Χωρίς να το λέω με σιγουριά, μάλλον από εκεί εμπνεύστηκαν το όνομα...
Χοντρό και "ζουμερό" δόλωμα, με πολύ καλή βολή και πάρα πολύ ανοιχτή πλεύση.  Θυμάστε το "General" της Evergreen ?  Για τόσο ανοιχτή πλεύση μιλάμε.  
Κάτι άλλο που αξίζει να αναφερθεί, είναι ότι πλέει το πολύ 50cm κάτω από την επιφάνεια. Μάλιστα με το καλάμι ψηλά είναι εύκολο να κάνουμε τη ράχη του δολώματος να "ξενερίζει" . H εταιρία λέει ότι πλέει από 1m κάτω από την επιφάνεια αλλά δεν το είδα...






Επόμενο στη σειρά το PARAGUS. Σύμφωνα με ότι δηλώνει η SALTEX το δόλωμα αυτό απευθύνεται σε μεγάλους θηρευτές, μιας και είναι ενισχυμένο με σύρμα στο εσωτερικό του. Σαφώς πιο κλειστή κίνηση από αυτή του BIG MAMA και επίσης με εξαιρετικά μικρό βάθος πλεύσης. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν για αυτό , έχουν σαν κύριο θέμα τον Λούτσο.






Από τα δολώματα που παρέλαβα, αυτό που σίγουρα ξεχώρισα είναι το SUSTAINER.  Σχεδιάστηκε για ψάρεμα κόντρα σε ρεύματα και έρχομαι να το επιβεβαιώσω. Με μέγεθος 10cm και εξαιρετικά ανατομικά χαρακτηριστικά, πράγματι κρατάει τέλεια την πλεύση του κόντρα σε ρεύματα. Η πλεύση του είναι συνδυασμός "tight wobbling" και "rolling" και η βολή που βγάζει είναι αρκετά καλή για το βάρος και το μέγεθός του. Και πάλι πολύ μικρό βάθος  πλεύσης. Η εταιρία λέει περίπου 80cm βάθος πλεύσης, αλλά το ψαρεύω σε ρηχοπατιά 40-50cm και δε βρήκα ποτέ κάτω.





Αυτά είναι λοιπόν... Αν σας κάνουν εντύπωση, επισκεφθείτε τη σελίδα της SALTEX public lures, όπου θα δείτε και κάποια νέα μοντέλα. Ακόμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπροσώπευση, αλλά μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο αν χρειαστεί.








5 σχόλια:

  1. Muy buenos señuelos y más para esta época de año donde los amantes de superficie les pueden sacar provecho a estas libreas made in Japan.
    El Saltex Sustrainer 100ss es el que más me gustó sus movimientos en el agua. Buenos videos y artículo Dim Siozos

    Un saludo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. They have a very interesting movement, I like for the time in which we are entering now is when empiezana work very well here in northern Spain.
    Greetings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/12 15:43

    Το big mama μου αρέσει εδώ και καιρό, αλλά δεν έχω αξιωθεί να το πάρω ακόμα...
    Η κίνησή του μου θυμίζει όσο τίποτα άλλο κεφαλόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalimera kserete pou tha ta vro?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζω να τα έχει κάποιος στην Ελλάδα φίλε. Στο e-bay μπορεί να βρεις πολύ φθηνά το Sustainer

    ΑπάντησηΔιαγραφή