23/5/11

Seaspin lures... Δεν χρειάζεται να είναι Ιαπωνικό για να είναι καλό....



Η Seaspin lures είναι μια Ιταλική εταιρία που όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των δολωμάτων της.
 
 Αν και η "Ναυαρχίδα" της σειράς φαίνεται να είναι το Momotti (αλήθεια πολύ εντυπωσιακό δόλωμα), η σειρά των minnow συμπληρώνεται από πολύ αξιόλογα δολώματα όπως το Buginu ένα επίσης εντυπωσιακό δόλωμα με αρκετές καινοτομίες στο σχεδιασμό του και το Coixedda , ένα δόλωμα "Ιαπωνικού" τύπου που προσωπικά με άφησε ενθουσιασμένο από το πρώτο ψάρεμα. Είναι το αγαπημένο μου δόλωμα της σειράς, γιατί πέρα από τη εξαιρετική βολή και το οτι κρατάει την πλεύση του μέσα στα ρεύματα, έχει πολύ χαμηλό βάθος πλεύσης οπότε γίνεται ιδανικό για τα αγαπημένα μου χαμηλά βράχια.


Η σειρά συμπληρώνεται από δύο δολώματα επιφανείας. Το Mini Ketch που είναι ένα πανέμορφο  Skipping lure (το γνωστό "σαπουνάκι" ) και το Pro-Q 120, ένα πολύ καλό -από τα πρώτα δείγματα- δόλωμα επιφανείας ή Surface ή WTD (όπως και να το πείτε, το ίδιο κάνει).

Πολύ χιούμορ φαίνεται να έχουν ο Stefano και τα άλλα παιδιά που δημιούργησαν τη σειρά Seaspin...
Το ζωάκι που βλέπετε σαν σήμα της εταιρίας, και που υποκαθιστά την ίριδα των ματιών των δολωμάτων Seaspin είναι μια σαύρα (!).  Μου κίνησε την περιέργεια αυτή η κάπως παράδοξη επιλογή σήματος και ρώτησα την Utopia Tackle...


Μου απάντησε ο Stefano οτι έχουν ένα φίλο που πηγαίνουν μαζί για ψάρεμα, ο οποίος φοβάται μην πέσει όταν περπατάνε σε βράχια και γι αυτό περπατάει με τα τέσσερα πάνω στα βράχια και μοιάζει με σαύρα... Από αυτό πήραν την έμπνευση και έκαναν τη σαύρα σήμα της εταιρίας.
Ακόμα γελάω φέρνοντας την είκόνα του φίλου του Stefano να έρπει πάνω στα βράχια με το καλάμι στην πλάτη....
SeaSpin lures λοιπόν... Αξίζει η δοκιμή! 




Σχετικές Αναρτήσεις : 

New Seaspin lures... Released!!!

 

Seaspin Lures... Reloaded!!!

 

 

 

 

 

 











5 σχόλια:

  1. Tienes razón no hace falta que sea una señuelo made in Japan, hay otros tan buenos o mejores de nuestra pproipio pais y sin embargo no se les presta tanta atención. Los Italianos tienen buenos señuelos y son más económicos.

    Un saludo Dim. Sionzos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δουλεύουν...Επιβεβαιωμένο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. low cost lures is the future of the spinning. bye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως Τάκη...

    Miguel y VITU it is true that the low cost lures are the future but these lures except of relatively low cost, they are truly of high quality!!!

    Best Regards...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δουλεύουν εξερετικά Mommotti 190 AGU Mommotti 190,140 ACC Mommotti 140,180,190 SARR.Buginu 140 ACC,AGU,SAR,SARR.Pro-Q 120 ACC,CRB,GLWB,SAR,TRB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή