15/6/11

Defi Plaisir DP83 & Winner Shad .... Job done!!!



Χθες λίγο μετά το σούρουπο επισκέφθηκα μια αγαπημένη μου ρηχοπατιά που έχει βράχια στις άκρες της, μια ακόμα συστάδα με βραχάκια στη μέση και λίγα μικρά λιβαδάκια ποσειδωνίας. Ο ξεκάθαρος στόχος μου ήταν κάποιο Λαβράκι που περίμενα πως θα τριγύριζε τη συστάδα των βράχων. Για να καταλάβετε τι εννοώ λέγοντας ρηχοπατιά, το μέγιστο βάθος είναι γύρω από τη συστάδα των βράχων και είναι περίπου ένα μέτρο!!!
  

Για ένα τέτοιο μέρος επέλεξα να χρησιμοποιήσω σιλικόνες και συγκεκριμένα τα Skiing, Glider Shad , Winner Shad όλα αρματωμένα με μολυβοκεφαλές κάτω των 10gr .  Το DP83 ήταν το ιδανικό καλάμι για αυτή τη δουλειά και έλπιζα να πετύχω κανά Λαβράκι γύρω στο κιλό...



Στην τρίτη ριξιά αποφάσισα να φέρω το Winner Shad αρματωμένο με ένα offset 6/0 με ενσωματωμένο μολύβι (βαρίδι) στον κορμό, αφρό αφρό με πηδήματα έξω απ΄το νερό.  Λίγα μέτρα πριν με φτάσει το Winner Shad, μια σκούρα σκιά εμφανίστηκε από το πλάι (όπου το βάθος ήταν ακόμα πιο μικρό, περίπου 30 cm !!!) και με μια έκρηξη που αλήθεια με τρόμαξε, εξαφάνισε το άμοιρο σιλικονάκι, λυγίζοντας στα όρια το DP 83... Ομολογώ οτι άρχισα να τρέμω σκεπτόμενος το 0,21 παράμαλλο...


Με το πρώτο κεφάλι νόμισα οτι ήταν Λαβράκι μεγάλο αλλά όταν άρχισε να επιταχύνει και να κάνει δυνατές σύντομες κεφαλιές, κατάλαβα οτι κάτι πιο... ανοιξιάτικο και πιο συγκεκριμένα...Μαγιάτικο ήταν πιασμένο!!!  




Για να μην λέω ψέμματα, δεν το πίστευα μέχρι που το είδα πάνω στα βράχια αποκαμωμένο. Μέσα στο σκοτάδι και χωρίς φακό δεν ήταν και το πιο εύκολο να διακρίνω το είδος, και η αλήθεια είναι οτι ακόμα και όταν το κρατούσα στα χέρια, δεν πίστευα στα μάτια μου.
Επίσης αλήθεια είναι οτι αμφιταλαντευόμουνα μεταξύ στο να το αφήσω και να το πάρω αλλά η εικόνα του τραπεζιού στους φιλοξενούμενούς μου τελικά υπερίσχυσε...



Δεν είναι το πρώτο μου Μαγιάτικο ούτε βέβαια και το μεγαλύτερο. Αυτό που πιστεύω οτι είναι άξιο αναφοράς και είναι και ο λόγος που το "ποστάρω" είναι οτι το ψάρι πιάστηκε σε πολύ ρηχά νερά και η επίθεση εκδηλώθηκε σε ακόμα ρηχότερα.  Υπολογίζω οτι το ψάρι πρέπει να κυνηγούσε σε βάθος μικρότερο των 30 εκατοστών !!!  
Στο στομάχι του ήταν ένας "γερμανός" (Siganus luridus)  και ένα σαργουδάκι !

Για την ιστορία η μάχη διήρκησε περίπου 5 λεπτά.




  • Amberjack , Zenaq defi plaisir 83 , Softbait





3 σχόλια:

  1. Buena captura amigo, esos 5 minutos de lucha no se te van olvidar tan fácil. A seguir así la próxima captura un robalo.

    Un saludo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¡Gracias Miguel!
    Era seguramente un opositor fuerte… Lo recordaré para de largo…

    Hasta la próxima vez ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Y la próxima vez que sea un buen robalo.

    Un saludo amigo

    ΑπάντησηΔιαγραφή