8/3/12

Mommoti δοκίμασες?



Όταν οι Λούτσοι κρατάνε πεισματικά το στόμα τους κλειστό...
Όταν τους βλέπεις να πλησιάζουν προκλητικά το δόλωμα και τελευταία στιγμή να στρίβουν...
Όταν τελικά θες να σπάσεις το καλάμι από τα νεύρα σου γιατί βλέπεις τους Λούτσους να περνοδιαβαίνουν και ξέρεις οτι κυνηγάνε τα πάντα... Εκτός από το δικό σου δόλωμα!!!

     Μοmmoti δοκίμασες? Δοκίμασε με Mommoti και θα δεις!

Φωτογραφία του φίλου μου Γιώργου








33 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια αμυδρό, αρκετά θέλγητρο αλιείας, πολύ φυσικά, χαιρετισμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Peligro con la dentadura para los señuelos, muy buenas capturas con un gran señuelo Mommotti, espectacular. Enhorabuena por mi zona no tenemos esta especie es más del mediterráneo.

    Un gran saludo Dim Siozos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mommoti sea verdad Barracuda asesinos Miguel. No se preocupe para para no tenerlos en su área. No son tan sabrosos como lubina... ;-)

      Διαγραφή
    2. Que peligro Miguel!Los señuelos Mommoti parecen muy sensitivos!

      Διαγραφή
  3. Συνφωνω απολυτα για τα Mommoti!Ωραια ψαρια!Επιτελους να δουμε και κανενα ψαρακι γιατι το τελευταιο καιρο μονο τα καλαμαρια σωζουν την κατασταση :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα και ξεκινάνε και στην Πελλοπόνησο έμαθα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/12 11:22

    δεν έχω μεγάλη εμπειρία πραγματι δουλεύουν πολύ καλά αλλά με απογοήτευσε η βαφή τους.εχει ξεφτίσει σε μεγάλο βαθμό μετα απο τέσσερα ψάρια.
    και για ρίξω και γω μια ιδέα.
    εσύ RYOBI δοκίμασες...?
    να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχα κάτι να λέω για αυτά τα δολώματα, ηταν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Εξεπλάγην που σου ξέφτισαν με τέσσερα ψάρια, γιατί το δόλωμα στη φωτό δεν είναι καινούριο...
      Γιώργη εννοείται πως δοκίμασα. Αυτά τα "ΑΑΑ" imitation είναι μια εξαιρετική λύση. Αξιόπιστα και με καλή ποιότητα και πολύ καλή τιμή. Ομολογώ οτι με απογοήτευσε αυτό με την πιο μεγάλη γλώσσα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/3/12 15:32

    εμενα να δείς την εκπληξη μου οταν το είδα! με τοσα που έχω ακούσει και διαβάσει και πραγματι ισχύουν αφού στην πρώτη δοκιμή με ψάρια δυστροπα ήταν στα μόνα που χτύπησαν.ενα στο bar και ενα στο κίτρινο.
    αλλά μετα που τα τσεκαρα μου φάνηκε λιγο αφύσικο να εχει ξεφτύσει ειδικά το κιτρινο τοσο πολύ και χωρίς να τριφτεί κάτω.
    να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι να ήταν μεμονωμένο περιστατικό Γιώργη. Κι εγώ χαλιέμαι άσχημα όταν μου φθείρονται τα εργαλεία μου εύκολα...
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για λουτσους δουλευουν καλυτερα τα sinking ή τα slow floating;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη θα σου απαντούσα "τα Sinking" αλλά έζησα από κοντά περιπτώσεις που τα ψάρια χτυπούσαν δέκα πόντους από την επιφάνεια. Εκεί προφανώς δε σε νοιάζει αν είναι Sinking ή Slow floating... Αυτό περισσότερο σε ενδιαφέρει όταν τα ψάρια βαράνε χαμηλά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που υπάρχουν και οι δύο τύποι.

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστω πολύ! Πάντως από ποιότητα βαφης ειναι πραγματι αισχος! Μαλιστα σε προσφατη αναζητηση στο διαδικτυο,μεγαλο καταστημα πωλησης τεχνητων στην Ιταλια αναφερει ρητα πως δεν αντικαθιστα τα seaspin μοντελα που εχουν προβληματα στη βαφη!Μιλαμε για τοσο κακη φημη που τα ακολουθει!Ας παιρνω ομως λιγα ψαρακια και θα τα αλλαζω!Καλη Ανασταση! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούω και από άλλους για αυτό το θέμα και πλέον το ψάχνω, αλλά πρέπει να πω οτι δεν το έχω δει ο ίδιος. Αλλά αλήθεια το ψάχνω γιατί όταν σου το λένε προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος... Θα μου πεις το site? Θα ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία.
    Καλή Ανάσταση Γιάνννη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά μπορώ να στο γράψω!http://www.bassstoreitaly.com/hardbaits_1455706.html.
    Εδώ θα βρεις τα Seaspin και θα δεις το παρακάτω σχόλιο στα ιταλικά: BASSSTOREITALY NON SOSTITUISCE SEASPIN MOMMOTTI UTOPIA TACKLE PER PROBLEMI INERENTI ALLA SVERNICIATURA DELLO STESSO ARTIFICIALE CON L'USO. Αυτό θα το βρεις και σε άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρείας πιο κάτω.
    Φαντάζομαι τσαντισμένους ιταλούς σπινεράδες να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω γιατί με τον πρώτο λούτσο ο χρωματισμός από sarr έγινε...σκατ..!!!Χαχαχα!
    Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και θα τα έχω μες την εβδομάδα.Θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
    Ελπίζω να αξίζουν τον κόπο!Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ με απόλυτη επιτυχία το "μυστικό" όπλο που λέγεται Little jack Sayoris, αλλά θέλω να βρω αξιόπιστες εναλλακτικές για να μην συνηθίσουν τα ψάρια.Αν τα mommoti έχουν παρόμοια τινάγματα δεξιά, αριστερά, κίνηση που κάνει και η ζαργάνα για να ξεφύγει, τότε μάλλον θα έχουν επιτυχία...Ίδωμεν Δημήτριε...Α, να μην παραλείψω:Ενα μεγάλο μπράβο για τη σελίδα σου!!!Εχεις μεγάλη ειδίκευση στην τεχνική και το site αυτό είναι ένα κόσμημα στο είδος του!Keep spinning around!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na σαι καλά Γιάννη. Πολύ χρήσιμη πληροφορία. Για να λέει ο τύπος οτι δεν αλλάζει Mommoti που χαλάνε με τη χρήση, προφανώς υπήρξαν αιτήματα...
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, εύχομαι η σελίδα μου να το αξίζει.
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/4/12 10:52

    Χρονια πολλα, καλη Ανασταση. ειμαι ο Χρηστος. Σχετικα με το ψαρεμα του λουτσου θα σας πω για ενα τεχνιτο που στην περιοχη μου εχει δωσει το 99% των ψαριων.Μηλαμε για πολα ψαρια που και εγω και φιλοι spinners πιασαμε περση και φετος.Το θαυματουργο αυτο ψαρακι ειναι της shimano το HIRAME SPESIAL MINNOW 11,5cm 15gr σε χροματα μπλε και χρυσο.Θα ηθελα πολυ να τα δοκημασετε και να μου πειτε την γνωμη σας.Πιστευω οτι θα σας εκπληξει.Μη με παρεξηγησετε, δεν ειμαι εμπορος, απλα θελω να μηραστω την χαρα να πιανεις ψαρια.Πιστευω οτι ιδικα σε περιοχες που τα ψαρια δεν το γνωριζουν θα κανει θραυση! Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Χρηστάρα!Καλή Ανάσταση και σε εσένα και ευχαριστούμε για την χρησιμη πληροφορια!Και ανταποδίδω: Sayoris Little Jack(ολα τα χρωματα) και Jackson Artist slim 130(εχω δοκιμασει αυτο με τα ασημι πλευρα και το φωσφορουχο)...Μια διαπιστωση που κανω ομως ειναι πως ολα τα τεχνητα με καποια ποιότητα, παραπλησια κινηση, μακροστενου σχηματος, ανεξαρτήτως μαρκας ή χρωματισμου,δουλευουν καλά στο λουτσο.Απλα ισως επειδη οταν πιανουμε λουτσους με ενα συγκεκριμενο τεχνητο,με συγκεκριμενο χρωμα,συνεχιζουμε να ψαρευουμε μονο με αυτο(λογικο βεβαια) και πραγματοποιουμε συλληψεις θεωρουμε πως ο χρωματισμος ταδε και το ταδε μοντελο "σφαζουν",ενω πολλά αλλα μοντελα θα εκαναν την ιδια δουλεια.Ισως...

      Διαγραφή
  13. Τι να σε παρεξηγήσω ρε Χρήστο... Το κίνητρο αυτό είναι που μας βάζει όλους στη διαδικασία να μοιραζόμαστε απόψεις και νέα. Ψαράδικο καφενείο κοινώς...
    Ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου για το HIRAME από εδώ, το εκτιμώ. Θα το δοκιμάσω να είσαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓώ πρέπει να γυρίσω στην Κρήτη πρώτα... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικα το mommoti 190 bar, ειναι πραγματικα αξιολογο....Πραγματικος σφαχτης!Σημερα επαιρνα λουτσακια του μισου κιλου σε καθε ριξια!Τα απελευθερωσα ολα βεβαια.Προσεχουμε για να εχουμε....;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παραλειψη:εχεις δικιο για τα mommoti.Απολυτως κανενα προβλημα με το χρωμα!Και τα δοκιμασα σε ακραιες καταστασεις τις 2 τελευταιες μερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και εγω εχω παραπονα απο την ποιοτητα της βαφης!Δεν δικαιολογειται για τετοια κατηγορία τιμής!(μομμοτι 140)
    παντος δουλευει καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο σου Δημήτρη γιατί από σένα το έμαθα και ψάχτηκα μετά στο internet!!
    Οπότε σου οφείλω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις πληροφορίες και γνώσεις που μας δίνεις...!!

    Το καλύτερο σκληρό μακράν για μένα...!! Φονιάς των λούτσων και έχω πάρει και μανάλια με το Μοmmoti...!! Έχω το 140 το GLB.

    Είναι απίστευτο στην πλεύση με jerking αλλά και στην αργή ανάκτηση...!!
    Πολύ καλές βολές επίσης.

    Το παράπονο το έχω κι εγώ και με το χρώμα του γιατί γρατζουνιέται εύκολα από τις σαλαγκιές και τα δόντια αλλά δεν μου φαίνεται παράξενο γιατί και σε άλλα τεχνιτά το ίδιο συμβαίνει...!

    Έχω παραγγείλει ήδη ένα 180 και ένα 190 γιατί πιστεύω θα τα πάει ακόμα καλύτερα και σε βολές και σε αποτελεσματικότητα!!

    Είναι το πρώτο και το τελευταίο τεχνιτό που θα ρίξω στο νερό σε κάθε βόλτα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γεια σας παιδια ,εχω διαβασει σε αλλα φορουμ οτι αμα βαλεις ακρυλικο διαφοανο βερνικι στο τεχνητο το προστατευεις παρα πολυ απο τα ξεφτισματα.δεν χαλαει την πλευση,δεν εχει προβλημα με μυρωδιες,και κανει δουλεια,2 στρωματα βαφης σε καθε πλευρα ,3 ωρες αναμονη αναμεσα σε καθε στρωση,δεν το εχω δοκιμασει,ειμαι τελειως απειρος,ενα τεχνητο εχω αγορασει,αλλα θεωρησα καλο να το γραψω μια και το εχω δει αρκετα να αναφερεται σε πολυ καλο Ελληνικο φορουμ(δεν κανω διαφημισεις).Δημητρη σε ευχαριστω για το ποστ ,οπου εμεθα το τεχνητο και σιγουρα καποια στιγμη θα το παρω.Γιαννης-Χανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννη και Θανάση ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια.

    Γιάννη41 ισχύει το ακρυλικό. Θα σου κρατήσει το ψαράκι για πολύ περισσότερο. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε ξένα φόρουμ.

    Γιάννη, Θανάση και Γιώργο όντως τελικά υπάρχει θέμα με τη βαφή του Mommoti. Αλλά να σου πω και την αλήθεια... Αδιαφορώ πλήρως.
    Το δόλωμα κάνει ζημιές συνεχώς και αδιαλείπτως. Αν χαλάνε τα χρώματα εύκολα... Οκ. Και σε πανάκριβα γιαπωνέζικα το χρώμα φεύγει "φλούδα" από πάνω τους. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό.
    I love Mommoti και με τα ελλατώματά του. ;-)

    Πάλι να προσθέσω οτι χαίρομαι να μοιράζεστε τον προβληματισμό σας εδώ μέσα. Δείχνει οτι ίσως κάτι αξίζει αυτή η σελίδα...
    Να στε καλά ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημήτρη την σελίδα σου ,την εχω πάνω-πάνω στα αγαπημένα μου και την διαβασα ολοκληρη τις τελευταιες μερες.Εαν ειχε πιο πολύ προβολή,να την βρισκεις πιο ευκολα ,πολλόι θα την αγαπούσαν.Διαβασα εδω μεσα ,ωραιες ιστοριες-εμπειρίες,για καλα τεχνητα,καλα κόλπα.Ολο και και αποκομίζεις και σε αρχαριους σαν και εμένα θα φανουν χρήσιμα.Μήπως ξερεις αν στα χανια τα 3-4 καταστηματα εχουν mommoti?και παλι Δημήτρη ευχαριστώ για την καλή σου δουλειά και τις προσπαθειες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. να πω κ εγω την εμπειρια μου
    ολοι πανω κατω εχουμε πεσει σε κυνηγια λουτσων που ''βραζει'' η θαλασσα κ δεν εχουμε παρει ουτε τσιμπια! Ε το mommoti κ συγκεκριμενα σε χρωμα BAR(BARRACUDA ειναι κανιβαλοι ως γνωστων) με εχει ξελασπωσει περνωντας ενα κοματι των 1,800κσωζοντας με απο το εγκεφαλικο!... σε νορμαλ συνθηκες οταν δεν παιζουν κυνηγια,παλι μου εχει δοσει λουτσους.Επισης το μεγαλυτερο κοματι το εχω παρει στο χρωμα MUL (κεφαλος)
    πολυ καλα ψαρακια για την τιμη τους.οσο για το χρωμα....εχω δει κ αλλα ακριβοτερα να γινονται εμπρημε γρηγοροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μετά από τοσο καλά σχόλια το αγορασα και εγω! το δοκίμασα και όντως δουλεύει άψογα πήρα 3 χτυπήματα απο λούτσους αλλά μονο ο ένας πιάστηκε. πολύ καλό τεχνητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλό μεσημέρι παιδιά είμαι απο τους καινούριους με την συρτή πήρα πριν μια βδομαδα το mommotti 140 bar και πηρα 4 ψαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή