28/3/11

Swimming Jacky από την OWNER

        

Για μένα το Swimming Jacky είναι ένα jig minnow που για να μην μπαίνω σε μακροσκελείς αναλύσεις, ας πούμε πως είναι ένα δόλωμα που συνδυάζει το βάρος και τη γρήγορη βύθιση ενός jig, με την ρεαλιστική παρουσία και προκλητική πλεύση ενός minnow.
        Το δόλωμα που μου δόθηκε για δοκιμή, έχει μπλε ράχη και λευκή κοιλιά. Το σχήμα του είναι κοίλο σε έντονο βαθμό, με τη μια πλευρά να καμπυλώνει και να προεξέχει και την άλλη να είναι έντονα βαθουλωμένη. Για τις μεγάλες επιφάνειες των πλευρών του δολώματος, η OWNER έχει επιλέξει αντί του χρωματισμού, την προσθήκη ανακλαστικής “laser” ταινίας που αναλόγως του χρωματισμού έχει επιλεγεί για να συνεχίζει ομαλά το ξεθώριασμα των χρωμάτων από τη ράχη προς την κοιλιά. Η ταινία αντί χρώματος είναι ένα πλεονέκτημα γιατί με ελάχιστο κόστος μπορούμε να έχουμε πάλι ένα ολοκαίνουριο δόλωμα αν υπάρξει εκτεταμένη φθορά από χτυπήματα.
Στο Ψάρεμα
Το Swimming Jacky συγκεντρώνει 28 ολόκληρα γραμμάρια σε μόλις έξι εκατοστά ή 14 γραμμάρια σε 4,5 εκατοστά και αυτό από μόνο του, εγγυάται πολύ μακρινές βολές.  
Το χρησιμοποίησα με τιναγματάκια, μικρά ή πιο μεγάλα αλλά πάντα «τιναγματάκια» γιατί το ίδιο το δόλωμα δεν με άφηνε να κάνω πιο έντονες κινήσεις. Το καμπύλο συμπιεσμένο και παχύ σώμα του σε συνδυασμό με το καμπύλο σχήμα, κάμουν το δόλωμα βαρύ στο χειρισμό, θα έλεγα εντυπωσιακά βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.Τα ίδια χαρακτηριστικά επιτρέπουν και σταθερή ανάκτηση (Steady Retrieve). Από ότι διαπίστωσα, με αυτό τον τρόπο το Jacky κάνει ένα ελαφρό wobbling.
  Σε ψάρεμα από παραλία με έντονο κόντρα αέρα, το Swimming Jacky μου έδωσε ικανοποιητικές βολές και το απαραίτητο κράτημα στο σκαλί του κύματος μέχρι την κατάλληλη στιγμή για ένα καλό τίναγμα. Από τα βράχια θέλει λίγη προσοχή στο πόσο θα το αφήσετε να βυθιστεί για να μην το κλαίτε όπως εγώ...
Το Swimming Jacky φέρει μια σαλαγγιά ST-41 της OWNER που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ένα assist αν θέλουμε ή με ένα αγκίστρι στην ουρά. Το μέγεθος και η φύση του δολώματος επιτρέπουν την άνετη χρήση σαλαγγιάς ή αγκιστριού στο πίσω μέρος χωρίς σημαντικό κίνδυνο να μπλεχτεί αυτή με το παράμαλλο και να το πληγώσει.



                     ΥΠΕΡ
                    ΚΑΤΑ
  • Πολύ μακρινές βολές
  • Εύκολο «service» με την ανακλαστική ταινία
  • Πολύ αποδοτικό σε κοκάλια και μανάλια
  • Καλή τιμή
  • Δύσκολα ψαρεύεται σε μέρη με σκαλώματα γιατί βυθίζεται πολύ γρήγορα.
  • Μικρός στόχος για τα αρπακτικά, αντισταθμίζεται λίγο όμως από το σχήμα που δίνει έντονες δονήσεις
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου