22/3/11

Salty Bait.

   Αποτελείται από δύο μέρη : το κυρίως σώμα που είναι μεταλλικό και το χταποδάκι σιλικόνης.
Το σχήμα του σώματος είναι εξαιρετικά αεροδυναμικό και είναι πιστή απομίμηση του μανδύα ενός καλαμαριού. Τα χωνευτά μάτια είναι επίσης ομοιώματα ματιών καλαμαριού. Έχει ένα κρίκο στο πάνω μέρος από όπου γίνεται η σύνδεση με το παράμαλλο μας και ένα μεταλλικό "προφυλακτήρα" στο κάτω άκρο, που δεν είναι άμεσα ορατός αλλά είναι εκεί και η δουλειά του είναι να δέχεται το πρώτο χτύπημα στα βράχια του βυθού.
Περίπου στο 1/3 το σώμα πλαταίνει αρκετά και αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με το βαρύ και στενό μπροστινό μέρος, ευθύνεται για την κίνηση του δολώματος.  Στην πάνω πλευρά υπάρχει μια ανακλαστική ταινία και ο κρίκος σύνδεσης με το καλαμαράκι.
Στο Ψάρεμα
To Salty Bait είναι ένα δόλωμα καινοτομία. Η φύση του έχει μπερδέψει κόσμο, μιας και όποιος το δει θεωρεί πως είναι απλώς ένα μικρό In-chiku αλλα η αλήθεια είναι διαφορετική. Το σχέδιο του δολώματος δεν μας επιτρέπει να κάνουμε το "χορό του In-chiku" που γίνεται με μια σειρά τιναγμάτων.
Το δόλωμα σχεδιάστηκε για Σταθερή Ανάκτηση (Steady Retrieve) ή έστω Swim-and-Fall όπου αφήνουμε το δόλωμα να βυθιστεί και μετά ξαναρχίζουμε την ανάκτηση.
To Salty Bait είναι ουσιαστικά ένα swimbait. Από τη στιγμή που ξεκινήσει η ανάκτηση, το καλαμαράκι θα αρχίσει να χτυπιέται μανιασμένα αριστερά δεξιά ακολουθώντας το έντονο Wobbling του κορμού.
Το έχω χρησιμοποιήσει σε κάθε περιβάλλον όπως λιμάνια και κοφτά νερά με Swim-and-Fall, ή παραλίες και εκβολές με Σταθερή Ανάκτηση και πολλές φορές μου έχει δώσει ωραία ψάρια.
Όπως όμως θα λέω σε κάθε παρουσίαση τέτοιων δολωμάτων, τα καμπουράκια - Kabura jig δεν είναι ποτέ η πρώτη επιλογή μου εκτός αν ψαρεύω τονάκια και παλαμίδες. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως λύση όταν τα ψάρια είναι δύστροπα ή θέλω να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό ή τέλος πάντων θέλω να κάνω πειραματισμούς.
Χρώματα : Πορτοκαλί, καφέ, μπλε, κίτρινο (φωσφορίζον), ροζ, Συνδυασμοί με μικρές βούλες (νέο)
                    Προσωπική προτίμηση : Καφέ, κίτρινο.



                     ΥΠΕΡ
                    ΚΑΤΑ
  • Πολύ μακρινές βολές
  • Φανταστική πλεύση wobbling
  • Μοιάζει με δύο καλαμαράκια που το ένα τραβάει το άλλο
  • Καλή τιμή
  • Ευαίσθητα χρώματα στα χτυπήματα
  • Αν πέσει σε βράχια, το σφηνοειδές σώμα εγγυάται σκάλωμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου